Mai 18

Week-end cu muzică în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2018

Week-end-ul 19 - 20 mai 2018 oferă publicului iubitor de muzică simfonică un concert de excepție, iar copiilor și adolescenților un spectacol plin de viață și bucurie.

Astfel, sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.30, pe scena din fața Palatului Culturii, orchestra simfonică a Filarmonii de Stat „Moldova” Iași și Corul academic „Gavriil Musicescu” vor susține un concert simfonic cu totul special, care face parte din seria de spectacole întitulată Integrala concertelor și simfoniilor de Beethoven. În program sunt incluse Simfonia nr. 7 și Fantezia pentru pian, cor și orchestră de Ludwig van Beethoven.

În cadrul acestui concert, dirijor va fi Horia Andreescu, solist - Daniel Goiți (pian), iar dirijorul corului - Doru Morariu.

Stagiunea 2017 - 2018 a Filarmonicii de Stat „Moldova” este dedicată Centenarului Marii Uniri.
 

Duminică, 20 mai 2018, în acceași locație dar de la ora 17.00, este programat un concert susținut de copii și adolescenți. Vor urca pe scenă:

    Corul Angeli Junior

    Corul Junior al Operei Naţionale Române Iaşi

    Orchestra de suflători a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” Iași

    Happy Violine, prof. Lăcrămioara Matei

    Grup etno: Sofia Onica, Nicola Luchian, Daria Giugila, clasa de canto, prof. Anca Apetroaie

    Alexia Urtoi și Matei Iancu (Alexia & Matei), concurenți la Eurovision

 
Accesul la evenimentele #FIE este liber!

Festivalul Internațional al Educației, proiect cultural-educativ al Primăriei Municipiului Iași, cuprinde la fiecare ediție un mix de evenimente diverse: muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație, cu adresabilitate către toate categoriile de public. Acestea sunt fie evenimente individuale, fie festivaluri de sine stătătoare care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative, într-un mod cât mai creativ, inovativ și valoros.

În acest an manifestările principale au la bază un concept unitar, legat de CENTENAR: se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, astfel că FIE 2018 vă invită să descoperiți și să participați la peste 100 de evenimente culturale, istorice, științifice sau de entertainment, manifestări adresate tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2018 găsiți pe www.fieiasi.eu și www.facebook.com/festivaliasi. 
   

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • media @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact