Actrița Daniela Nane, într-un spectacol de teatru dedicat FIE 2017

În desfășurare sau s-a încheiat!

Actrița Daniela Nane este invitatul special al lunii iunie a Ateneului Tătărași din Iași și va susține un spectacol recital, „Pianul cu poeme”, inclus în Festivalul Internațional al Educației.

Recitalul „Pianul cu poeme” le are în distribuție pe actrița Daniela Nane și Ioana Maria Lupașcu (pian).

Un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor. Publicul reacționează spectaculos peste tot, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție și de bucurie în ochi la final, la aplauze, pentru că recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emotie și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul.
Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Piazzolla, Vivaldi, Skriabin, Bach, Enescu sau Carlos Gardel sau încântă cu prelucrări folclorice inedite.
Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată. Recitalul ridică energia piesă după piesă, construind momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță.
Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă.
„Pianul cu poeme” este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii.

Actrița Daniela Nane s-a născut și a copilărit în Iași, într-o familie de oameni educați. Copil unic, a crescut printre cărti și a practicat de mică balet clasic, dans sportiv, echitație, ski, patinaj, înot, iar la maturitate a obținut și o licență navală (fluvial și maritim).

La 19 ani a câștigat titlul de “Miss România”  la primul concurs de după evenimentele din 1989, participand la concursul Miss Universe din luna mai 1991, in Las Vegas. Refuza ofertele de a lucra ca model la Tokio sau la Milano si se intoarce in tara pentru examenul de admitere la Academia de Teatru si Film din Bucuresti, pe care o absolva in 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam si Berlin in 1995 si inca un masterat in cultura, civilizatie si teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, in 2012.

A debutat in teatru in iunie 1995, sub indrumarea regizor Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust”, dupa care au urmat alte zeci de spectacole. In vara aceluiasi an debuteaza si in film, in “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita, urmand roluri in filme de lungmetraj sau de televiziune, romanesti sau internationale.

In cei douazeci de ani de activitate a lucrat cu nume importante ale scenei romanesti: Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Horatiu Malaele, Virgil Ogasanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Stefan Banica jr., dar si cu regretatii Florian Pittis, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalaga, George Constantin, Serban Ionescu, Gheorghe Cozorici.

In filmele internationale a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda.

-->

Loc


Organizatori si Parteneri FIE 2016

facebook

Contact

 

Pentru mai multe informații și/sau detalii, ne puteți contacta oricând la adresa de email:

  • contact @ fieiasi . eu

Sau făcând click pe butonul de mai jos:

Formular de contact